Spillet

Denne korte video fortæller meget hurtigt, alle de vigtigeste og grundlæggende ting i curling spillet. Udover videoen er der også masser af læse stof er på siden, som går mere i dybden med reglerne.

Banen er 42 m lang og 5 m bred. I hver ende er et målområde (Huset) malet på isen med et midtpunkt kaldet tee. Stenen spilles fra et afsæt (hack), bag huset ned ad banen til Huset i den anden ende. For at stenen er med i spil, skal den standse mellem hogline og bagline. Point får det hold, der når begge hold har sat 8 sten ligger tættest Tee.

Hvert hold består af fire personer: Lead sætter holdets to første sten. Second sætter holdets 3. og 4. sten, holdets viceskipper sætter 5. og 6. sten, skipper sætter holdets to sidste sten. Skipper ligger taktikken Sammen med viceskipperen. Holdene skiftes til at sætte sten. Der trækkes lod om hvilket hold der sætter første sten. Det er en klar fordel at sætte sidste sten. Det hold der vinder en ende, sætter første sten i den næste ende.

En ende er når alle sten er spillet en gang. Der spilles normalt over 8 eller 10 ender. Officielle kampe for kørestolscurlere spilles dog over 6 ender. Stenene vejer ca. 20 kg og er af poleret granit.

Der afholdes en lang række officielle turneringer og motionsturneringer i Danmark, så spillere på alle niveauer kan sagtens finde turneringer at deltage i.

Her under ses en curling bane med mål og de forskellige betegnelser for banes punkter/områder.

 

Curling Bane