Kørestolscurling

Kørerstolscurling og curling for bevægelseshandicappede

Aarhus Curling klub indgår i samarbejde om curling for bevægelseshandicappede med Handi-Ca.

Forløbdigt fører samarbejdet til at Handi-Ca søger Århus Kommune om is i tre gange to timer i efterårssæsonen for på denne måde at overbevidst folk, der ikke er normalt gående om, at curling er et spil, der kan dyrkes på lige fod med almindeligt gående personer. Aarhus Curling Klub stiller instruktør og materiel til rådighed.

Den forventede deltager gruppe rummer handicap, som ikke tidligere har været repræsenteret i sporten. Aarhus Curling Klub forventer derfor at skulle tillempe reglerne lidt for at gøre kampsituationerne helt fair. Aahus Curling Klub vil meget gerne involvere kørestolsbrugere i curling sporten. Vi har et par gange spillet mod Esbjergs dygtige kørestolscurlere, som har været uofficielle verdensmestre. Senest har Taarnby Curling Club’s kørestolshold vundet sølv ved kørestols-VM i 2005.

Har man lyst til at prøve kræfter med spillet og måske selv deltage på et hold, kan man kontakte klubbens næstformand, som gerne er behjælpelig med at komme i gang. Det er altså bare at smutte ind til skøjtebanen, hvor vi er. At det sagtens kan lade sig gøre at spille curling, selv om man sider i kørestol vidner en artikel fra Scottish Disability sport online om. Artiklen fortæller om afviklingen af de skotske mesterskaber for kørestolsbrugere, og har også en kort omtale af VM 2005 og OL 2006.

I 2006 ved de Paraolympiske Lege i Torino i Italien, var det første gang at kørestolscurling var på programmet.