Curling – idræt for skoler

Curling som undervisning af dine elever i idræt

Er du idrætslærer eller tilsvarende og står for undervisning af børn og unge i alderen 11-17 i et skole- eller uddannelsesforløb? Så kan du komme til at kunne undervise dine elever at spille curling gennem et kursus i Aarhus Curling Klub og efterfølgende samarbejde med klubben.

Programmet er bygget op omkring to forløb: 

  • ”Kursus” (for dig som lærer)
  • ”Undervisningsforløb” (efterfølgende forløb for dine elever)

 

Kurset

Kurset varer fire søndage fra kl. 18.45 til 20.30, hvor en instruktør fra klubben gør jer klar til at undervise jeres elever.

På kurset lærer du regler, teknik, klargøring af banen og håndtering af udstyret. Tilrettelæggelsen af undervisningsforløbet er op til dig som lærer, men vi kommer selvfølgelig med et forslag.

Kurset koster 400 kr. og inkluderer efterfølgende medlemskab af klubben resten af året.

Vi er primært interesseret i lærere som vil undervise flere forløb de kommende år og som kan formidle hvor sjovt spillet er. I bliver også bedre med tiden.

Næste kursus starter 5. november 2017 kl 18.40.

Tilmelding til kurset på mail til kasserer@aarhuscurlingklub.dk senest 22. oktober.

 

 

 

Instruktør fra klubben

I nogle tilfælde kan I leje en instruktør af klubben som instruerer i teknikken sammen med læreren. Det vil da ikke være nødvendigt at læreren har været på kurset.

 

Undervisningsforløbet vil blive udbudt igennem ULF i Aarhus (www.ulfiaarhus.dk) og strækker sig over fire hverdage af 90 minutter + opsætning. I kan selv vælge tidspunktet ud fra skøjtehallens ledige tider (hverdage 8-15), men undervisningen skal som udgangspunkt ligge én gang hver uge eller én gang hver anden uge. Det er ikke hensigtsmæssigt at gøre forløbene kortere end de fire gange. Det anbefales klart at have to undervisere på forløbet hvis muligt.

 

Undervis i curling

 

For aftale og bestilling af forløbet kontakt Thorbjørn Jackholm på kasserer@aarhuscurlingklub.dk

 

 

Praktiske detaljer

Det er en forudsætning at du som lærer er medlem af Aarhus Curling Klub for at kunne udbyde forløbet. Det er dog ikke påkrævet men det tilrådes at du er aktivt spillende i klubben. Medlemskab koster 300 kr. per sæson.

Prisen for undervisningsforløbet er 1.000 kr. for 4 gange. Der kan søges om støtte gennem ULFiAarhus. Med en instruktør fra klubben koster forløbet 2.000 kr.

 

I er som skole ansvarlig for at passe på udstyret. Specielt stenene er kostbare og må ikke mishandles. I opkræves et depositum for skader og bortkomne genstande udover normal simpel slitage, hvis I håndterer træningen selv.

Til træningen kan der købes mad i skøjtehallens kantine.