Mix – Double

Et mix-doublepar hold består af to spillere (en herre og en dame). Du kan se en demonstration af spillet her.

 

Regler

 1. Der beregnes points som i almindelig curling.
 2. Hver kamp består af 8 ender. Hvis det efter afslutningen af 8. ende står lige spilles der ekstraende(r)for at finde det vindende hold.
 3. Hvert hold har 48 minutter til en 8 enders kamp. I ekstra ender har hvert hold 6 minutters spilletid.
 4. Hvert hold sætter 5 sten i hver ende. Den spiller der sætter den første sten i en ende sætter også den sidste i den ende. Holdet 2. spiller sætter sten 2, 3, og 4. Holdets spillere kan skifte position fra ende til ende.
 5. Ingen sten, inklusive sten i huset, kan spilles ud inden sætning af den 4. sten i den ende. Hvis der sker brud på denne regel skal den spillede sten fjernes og berørte sten lægges tilbage på plads af det hold der ikke lavede fejlen.
 6. Før start af hver ende skal det ene hold instruere dommeren i at anbringe deres holds placerede sten (1) og deres modstanders placerede sten (2) på enten position A eller B.
  1. A: En sten der deler midterlinien midt mellem hog-linien og forkanten af huset.
  2. B En sten bagved tee-linien der deler midterlinien og lige rører tee-linien.
 7. Det hold der bestemmer placeringen af de to sten er:
  1. (a) Hvis det ikke er forudbestemt i spilleplanen trækkes der lod om retten til at placere stenene i første ende.
  2. (b) Efter første ende bestemmer det hold der har tabt forrige ende hvordan stenene skal placeres.
  3. (c) Hvis en ende ender uden scoring har det hold der ikke satte første sten i forrige ende retten til at bestemme placeringen.
 8. Det hold der har stenen der er placeret foran huset skal sætte første sten i den ende og det hold der har sin placerede sten i huset skal sætte anden sten.
 9. Før start i WCF turneringer har hvert hold ret til 5 minutters opvarmning på den bane man skal spille på. Det hold der sætter sidste sten varmer op først.