Åbent hus

 

Forsiden:

Index turneringer:

Løvfaldsturnering

Skole DM 2009

Undercup

Esbjerg Open

Strassbourg

Fra fredag den 15. maj til søndag den 17. maj deltog Aarhus Curling Klub med et hold i traditionsrig curling turnering i Strassbourg, hvor 24 fortrinsvis franske og schweiziske hold havde sat hinanden stævne.

 

Det var med store forventninger til at opleve noget anderledes, at et hold fra Aarhus Curling Klub bestående af Ove Pedersen, Jan Juul og Thorbjørn Jørgensen torsdag den 14. maj satte kursen mod Strassbourg for at deltage i sæsonens sidste turnering. Også Jakob Hjort skulle have deltaget, men blev desværre forhindret af at hans kæreste blev indlagt på hospitalet.

 

Og anderledes det var det, dels overnattede man på campingplads inde midt i Strassbourg, dels gav de høje uden dørs temperaturer en mærkelig fedtet overflade på den is der skulle spilles på. Arrangørerne havde ellers lavet en rigtig godt is. Men meget langsom det var den også i forhold til danske skøjtehallers is.

 

Isen gav anledning til hovedbrud for stort set alle hold, men da først man havde vænnet sig til isen hastighed blev der vist meget godt curling spil.

 

Fredag formiddag legede man turist ved at tage ud i landskabet for at finde spændende ting at se på. Det belv så Wilhelmsburg ved Kintsheim, en genopbygget middelalderfæstning på toppen af et bjerg, som den tyske kejser Wilhelm den 2 i starten af det 20. århunderede havde beskostet store summer på at genopbygge. Og det med et flot og se værdigt resultat. Der nok kan anbefales historisk interesserede.

 

Om eftermiddagen spillede Aarhus curling klub mod to schweiziske hold. Til det første hold CC Wallisellen tabte man klart, medens det andet schweiziske hold Swiss Brunos blev slået knebent.

 

Lørdag morgen lagde man så ud med at tabe til et lokalt franskhold og om eftermiddagen spillede Aarhus holdet en brandgod og meget spændende kamp mod et schweizisk hold CC Kandersteg.

Holdene var fuldstændig jævnbyrdige og skiftedes til at vinde en ende med en sten. Efter seks ender stod det 3 – 3 og Århus holdet havde sidste sten i 7 ende. Århus holdet valgte at blanke enden for også at have sidste sten i 8. og sidste ende. Taktikken mislykkedes desværre, da århusianerne kiksede en sten og derfor tabte enden med en og dermed også kampen med en enkelt sten.

 

Lørdag aften var det tid for den ved curlingturneringer traditionsrige festbanket, som blev afholdt på museet for moderne kunst. Nu skulle man tro at et museum var øde og forladt sådan en lørdag aften efter kl. 20, men det vrimlede med museums gæster til langt over midnat. Selv klokken halv et om natten stod folk i ø for at komme ind.

 

Kunne århusianer hævde at de havde været uheldige under kampene, så måtte i hvert fald klubbens formand erkende at han til fest banketten var ikke så lidt heldig i det han ved det også traditionelle amerikanske lotteri, vand tre pæne præmier på bare fem lodder, herunder et luksus weekendophold på et hotel efter eget valg i Frankrig.

 

Søndag spillede man mod CC Fribourg-Düdingen fra Schweiz og nu havde Århus-holdet virkelig fået fat i isen og fik stort set lagt hver eneste sten rigtigt hvorved den schweiziske skipper blev tvunget til at skulle lave nogle fantastiske ting på hans sidste sten. Det lykkedes heldigvis ikke for schweizerne, selv om det var tæt på nogle gange. Slutresultatet blev da også en klar sejr til Århus holdet.

 

Og så var det tid til at lege turist igen. Denne gang gik turen til en anden midderalderborg ved Kintsheim for at se opvisning af falkonerer. Det gav nogle imponerende timer at se falkonererne håndterer ørne og falke. En enkelt ugle skulle også have vist sin kunden, men den gad ikke flyve den dag. Det vil sige de to gange fuglen blev sluppet løs fløj den hjem på sin pind.

 

Mandag gik turen så tilbage til Danmark, mange oplevelser rigere.