Skole DM 2009

Undercup

Esbjerg Open

Strassbourg

Lørdag og søndag deltog Aarhus Curling Klub med et rigtig flot resultat i Dansk Curling Forbunds Under Cup, da Ove Pedersen, Søren Søndergaard og Thorbjørn Jørgensen for første gang spillede sig i finalen i landets næst fornemmeste turnering, hvor holdet dog tabte kneben til et habilt Esbjerg hold.

Finale kampen var meget lige indtil 5 ende, hvor Århus Holdet vandt tre ender i træk med en og bragte sig foran med 7 - 4, og så var der ikke mange der troede på Esbjergensernes muligheder, men i den sidste ende gik der desværre koks i det for århusianerne og Esbjerg holdet kunne trække sig ud af opgøret med en finale sejr.

På vej til finalen havde Århus slået sidste års vinder af turneringen Team Ara Solbjerg fra Hvidovre med solide 9 – 5. En sejr der blev grundlagt i fjerde ende, hvor århusianerne tog 5 sten for derefter at stjæle 5. ende med yderligere tre sten.

Trods skuffelse over finale nederlaget kan århusianerne glæde sig over et rigtig godt resultat, og selv om den danske curling sæson er slut kan holdet se frem mod et par turneringer i maj og juni, hvor holdet spiller turnering i Strassbourg og i Cortina.

Indledende runde i Undercuppen:

Hvis du klikker her, kan du se hvad pressen skrev.

Samtidig med skolemesterskaberne blev der spillet indledende runde i Undercuppen, lørdag den 24. januar, som er landets næst fornemste turnering.

Her havde fire hold, to fra Århus, et fra Frederikshavn og 1 fra Esbjerg sat hinanden stævne. Uheldigvis måtte Esbjerg holdet melde fra grundet dødsfald i den nærmeste familie.

Team Jørgensen, Aarhus Curling Klub lagde ud mod Frederikshavn, der strittede god i mod i de første ender af kampen, men som så blev sat af af Århus Holdet, der vandt 11 – 4.

Så var det Team ACK 2 (Århus) tur til at møde Frederikshavn, og selv om det nye århusianske hold gjorde det rigtig godt taget i betragtning at det var holdets første turnering tabte de desværre 16 – 0 til de noget mere rutinerede Frederikshavnere.

I dagens sidste kamp mødtes de to Århus hold, som endte 12 – 3 Til Team Jørgensen, men absolut med meget talent på ACK 2.

Frederikshavns Hold                                                     Nogle af tilskuerne