Åbent hus

 

Forsiden:

Index turneringer:

2007/2008

2006/2007

2005/2006

Aalborg Firmafestival

DM-kvalifikation 2004

Esbjerg Open

Jysk/Fynskmesterskab 2004

Prekvalifikation til VM

Rungsted Cup

Turneringsdeltagelse forår 2004

Turnerings deltagelse efterår 2003

Undercup 2005

Århus Curling Klub i weekenden den 6. og 7. november Team Jørgensen betående af  first Klaus Svindborg, second Lau Dahl, viceskipper Flemming Mortensen og skipper Thorbjørn Jørgensen til DM-kvalifikationsturneringen (kvalifikation til mændenes firste division).

 

Holdet tog af sted for at erhverve værdifuld viden til byens lille men meget aktive curling klub og så selvfølgelig for at prøve kræfter med nogle af de bedre neavne i Dansk Curling.

 

Holdet spiller til daglig eller rettere ugentlig på klubbens træningsatften i skøjtehallen, som er søndag fra 1930 til 2230.

 

Holdet var det eneste hold der til dagligt spiller vest for storebælt.

 

Holdet var af samme grund, de få træningsmuligheder kombineret med skøjteis  ikke spået de store chancer for at gøre sig gældende, men efter en tilvænningsperiode til den meget hurtige og hårdere curling is i Tårnby, klarede holdet sig ganske udmærket, da det efter klare nederlagt i de første to kampe mod særdeles gode hold, som Team Ulrik Damm og Team Kenneth Jørgensen, spillede et utrolig tæt og spændende kamp mod de tidligere junior-vm sølvvindere Team Bossen ( i curling er man junior indtil man fylder 21).

 

Århus holdet vandt de første to ender med en enkelt sten i hver, men havde et svag tredje ende, som holdet tabte med fire sten, for så at tage 4 ende med 1 og tabe den næste med 2. Holdet sig dog ikke gå på af modgangen men kom flot tilbage i kampen ved vinde 3 af de fire næste ender med en enkelt sten i hver. Team Bossen havde sidste sten i tiende ende og førte kampen med 1 sten. Team Jørgensen valgte derfor, at holdet husset rent indtil deres sidste sten, som flot blev trukket ind i berøring med huset, i håb om at Bossen ville vælge at forsvare sin 1 stens føring ved at spille takeout på Århus holdets sten, i stedet for at forsøge at lave et indlæg.

 

Håbet for Århus Holdet var så, at Team Bossen ville ramme forbi Århus stenen og derved tabe huset med en, som ville have ført til yderligere en ende for at afgøre kampen.

 

Team Bossen lavede imidlertid en rigtig flot takeout sten, og kunne trække sig tilbage som sejrherre 7 sten mod 6, selvom Team Jørgensen havde vundet 6 ender mod 3 og der var en blank ende. Men en flot kamp det var det.

 

I søndagens kamp mødte Århus holdet Team Gert Larsen, som havde en gammel erfaren kending for curling interesserede dansker i form af Michael Harry, som i flere år har kommenteret curling på Eurosport, men også har spillet mange internationale turneringer, så som vm og em.

 

Styrkeforholdet mellem Øst Danmark og Vest Danmark, var også hurtigt meget tydeligt, og Århus holdet tabte da også med 10 sten, selvom det lykkedes at hive fire ender hjem.

 

Århus Holdet vendte hjem uden at have fået point i DM-kvalifikationen, men med mange positive erfaringer, som holdet kan arbejde videre med frem mod næste års DM-kvalifikation. Erfaringer af at have mødt hold som har spillet og trænet sammen i mange år. Og fordi der sideløbende med DM-kvalifikationen blev afviklet VM-kvalifikation for såvel damer som herrer, så elite curling på et meget højt plan var der muligheder nok for at se.