Åbent hus

 

Forsiden:

Index turneringer:

DM-mix 2007

Kval til EM-kval 2007

EM-mix 2007

Gentofte Cup

Odin Cup

Tårnby Cup

Løvfaldsturnering

Ålborg Open

1. division Vest

Hvidovre Cup

Rungsted Cup

DM i figurspil 2008

Esbjerg Open

Mix double DM 2008

Veteranturnering

Mix double VM 2008

Jysk Fynsk mesterskab

Undercup

Silkeborg 2008

Ålborg Open 2007

Pressen skrev

I weekenden den 23. til 25. november spillede Rachel Pedersen, Søren Søndergaard, Ove Pedersen og Thorbjørn Jørgensen, Aarhus Curling Ålborg Open, som denne gang havde deltagelse af stærke udenlandske hold.

 

For Århus holdet blev turneringen en succes historie med både op og nedture, men mest det første, da holdet efter mange spændende kampe endte på 4. pladsen lige uden for de præmier, som for curlingsporten var usædvanlig store.

 

Århus holdet lagde hårdt ud med en storsejr fredag aften, hvor Frederikshavn blev slået overbevisende med 14 sten mod 5, selv om kampen i de første fem af otte ender var helt lige.

 

I 6. ende lykkedes det holdet at tage usædvanlige 6 sten fra Frederikshavner og så var kampen lukket, da Århus Holdet også stjal 7. ende med 2 og den sidste ende med 1.

 

I holdets anden kamp var holdet oppe mod de senere vindere fra Esbjerg. Århus holdet vandt de første ender efter stabilt spil, men så holdt alting op med at fungerer for Århus holdet, som også tabte stort.

 

I de efter følgende kampe, først mod team Stonehangers et rigtig godt Taarnby hold og senere mod det lokale Ålborg hold de grå, Aarhus Curling Klub samlet sig sammen og stabiliseret sit spil.

 

Hvis Taarnby holdet, der lige som Esbjerg folkene råder over en rigtig curling hal, havde troet at kampen bare var noget der skulle overstås, så fandt de hurtig ud af, at det var forkert, de blev nemlig først i den allersidste ende lukket ind i kampen, da skipperen for Århus holdet ikke sørgede for at få ryddet op i huset og dermed var en smule skyld i at Taarnby folkene kunne tage den sidste ende med tre sten og dermed komme op på uafgjort.

 

Anderledes var det mod Ålborg holdet De Grå, hvor det hele kampen igennem var Århus holdet der var et skridt bagefter og først til allersidst i øvrigt på en ålborgensisk skipper fejl fik hevet 2 sten hjem i sidste ende, som så var nok til det uafgjorte resultat, der bragte Rachel og hendes medspillere i semifinalen.

 

I semifinalen fandt Århus Holdet aldrig rigtig sig selv og holdet opgav efter 6 ende til et stærkt spillende Esbjerg hold, Team BK, som i sidste sæson spillede i eliteserien.

 

Kampen om tredje fjerdepladsen blev et spændende og dramatisk opgør med et finsk elite hold Otaniemen (nr. 8 i sidste sæsons eliteserie), hvor Århus holdet vand retten til sidste sten i første ende, som så blev vundet med planmæssige en sten.

 

Så var det som om holdet havde et kollektivt black out. Ingen sten ville i hvert fald hen hvor de skulle og pludselig lignede det en afklapsning af Århus holdet, som tabte 2. ende med fire og den efterfølgende ende med 2.

 

Så fik Århus Holdet taget sig sammen og vand den efterfølgende ende med 1, tabte en ende med 1 og pludselig var århusianerne lysvågne og fik med garder og millimeter nøjagtige indlæg narret 5 sten fra finnerne og så var kampen helt lige igen.

 

Finnerne vandt så næstsidste ende med 2 og burde så have været i stand til at holde århusianerne fra livet i den sidste ende, men igen kom Aarhus Curling Klub tilbage, snuppede en toer og tvang finnerne ud i en meget spændende ekstra ende.

 

 

I ekstra enden havde finnerne sidste sten og det betød at Århus holdet var tvunget til at ligge garder op for at få noget at gemme sig bag. Finner forsøgte så at skyde garder væk., hvilket ikke helt lykkedes for dem, i stedet lagde de så en sten ind i centrum af huset for at tvinge Århus holdet til at skyde væk.

 

Århus holdet valgte i stedet at ligge en sten ned i huset for an centrum for så at have den sten at presse den ned i finnernes.

 

En taktik der næsten lykkedes. Men finnerne vandt altså med en sten.

 

Århus Holdet kan til gengæld glæde sig over stadig at være det bedste Skøjtehals hold.