Åbent hus

 

Forsiden:

Index turneringer:

2007/2008

2006/2007

DM-mix 2006

DM i figurspil 2006

DM i figurspil 2007

Mix double DM

Ålborg Open

Gentofte Cup

Jysk Fynsk mesterskab

EM-mix 2006

Odin Cup

Tårnby Cup

Rungsted

1. division Vest

Hvidovre Cup

Rungsted Cup

Esbjerg Open

Veteranturnering

Undercup

1. divison 2006/2007

1. division Vest søndag den 26. november

Pressen skrev

Resultater, søndag den 26. november 2006

Hold

 

Esbjerg Curling Klub – Ålborg Curling Klub

6 - 4

Odense Curling Klub – Aarhus Curling Klub

8 - 7

Esbjerg Curling Klub - Aarhus Curling Klub

11 - 5

Odense Curling Klub - Ålborg Curling Klub

10 - 2

Esbjerg Curling Klub – Odense Curling Klub

 

Aarhus Curling Klub - Ålborg Curling Klub

7 - 5

 

 

1. division Vest, stillingen søndag den 26. november 2006

Hold

point

Ender

sten

Esbjerg Curling Klub

5

24

51

Odense Curling Klub

4

20

35

Aarhus Curling Klub

2

24

38

Ålborg Curling Klub

0

2

22

 Team Erik Graugaard AS, Aarhus Curling Klub satte sine teoretiske muligheder for at kvalificerer sig til finale runden i årets DM turnering over styr allerede i søndagens første kamp, da snork sov i de første to ender mod et ikke alt for overbevisende Odense hold og kom bagud med 7 sten.

 

I tredje ende vågnede Team Graugaard op og spillede flot curling, som satte Odense drengene under pres.

 

Efter fjerde ende var stilling 8 – 1, men Århus holdet forsatte med at spille og i sidst ende var holdet var meget tæt på at frem tvinge en tie break ende, men manglede lige det sidste held og holdet måtte se sig besejret 8 – 7, men flot kommet tilbage i en kamp som langt de fleste ville have anset for tabt.

 

Århus holdet var i øvrigt handicappet det meste af turneringen i det holdets 1’er allerede på første dagen fik sin skulder af led.

 

Set fra Århus holdet vinkel så er det positive at holdet har et stort potentiale, men stadig er handicappet af manglende træningsmuligheder i Århus, hvor holdet kun har en træningsaften, medens de øvrige hold har bedre muligheder.

 

Ålborg holdet som havde en svag lørdag var til gengæld vågnede op og havde i deres første kamp Esbjerg på hælene, men måtte til sidst bøje sig med et 4 – 6 nederlagt.

 

I den anden kamp mod Esbjerg fortsatte Århus holdet med at spille godt curling, men da det kneb for Esbjerg holdet fandt deres skipper Bent Kristoffersen nogle rigtig flotte sten frem, og sikrede Esbjerg sejren uden at der kunne indvendes noget imod dette.

 

På nu værende tidspunkt mangler resultatet af Esbjerg og Odense men mon ikke Esbjerg holdet er i stand til at vinde med deres meget stabile spil.

 

Betragtet over hele weekenden vil Esbjerg holdet være en fortjent vinder af turneringen og dermed pladsen i finale runden.

 

Ålborg blev i deres anden kamp løbet over ende af Odense. Medens Team Graugard AS løb med deres anden turneringssejr mod Ålborg.

1. division Vest i Esbjerg den 25. november 2006

Resultater, lørdag den 25. november 2006

Hold

 

Esbjerg Curling Klub – Ålborg Curling Klub

15 - 7

Odense Curling Klub – Aarhus Curling Klub

7 - 3

Esbjerg Curling Klub – Odense Curling Klub

8 - 3

Aarhus Curling Klub - Ålborg Curling Klub

12 - 0

Esbjerg Curling Klub - Aarhus Curling Klub

11 - 4

Odense Curling Klub - Ålborg Curling Klub

7 - 4

 

 

1. division Vest, stillingen lørdag den 25. november 2006

Hold

point

Ender

sten

Esbjerg Curling Klub

3

15

34

Odense Curling Klub

2

12

17

Aarhus Curling Klub

1

11

19

Ålborg Curling Klub

0

6

11

 

Selvom Team Erik Graugaard AS, Aarhus Curling Klub lagde svagt ud i deres første kamp i 1. division Vest mod Odense, som uden de store anstrengelser vandt 7 – 3, så har Århus holdet stadig mulighed for at komme videre i turneringen.

 

I holdets anden kamp var Team Erik Graugaard AS til gengæld spillet varm og det måtte Ålborg holdet sande, da de blev klædt fuldstændigt og inkasserede et 12 – 0 nederlag, hvor Team Erik Graugaard vandt de fire første ender med 2 i hver ende og femte ende med tre, og da Ålborg også tabte 6. ende med 1, valgte Ålborgenser at opgive kampen.

 

Ålborg holdet har i det hele taget ikke fundet isen, idet de også tabte klart til Esbjerg, blandt andet en enkelt ende med 7 sten.

 

Esbjerg holdet havde ikke problemer med at besejre Odense holdet i deres anden kamp.

 

I den 3 kamp hvor Esbjerg og Team Graugaard as tørnede sammen var der tale om en utrolig lige kamp, hvor alt heldet desværre tilsmilede Esbjergenserne, som efter cifrene at dømme nok vandt klart, men som dog var til at tale med.

 

I den sidste kamp mødtes Odense og Ålborg, og her var Ålborg vågnet op til dåd, i hvert fald i starten af kampen, hvor holdet vandt tre af fire ender, men efter pausen gik holdet helt i stå, og tabte kampen 7 - 4.

 

Søndag spiller alle holdene igen mod hinanden, og her må Team Graugaard så krydse fingre for, at heldet er lidt med dem, i det det så ikke vil være urealistisk med kvalifikation til finale spillet om DM, men det kræver at såvel Odense som de selv slår Esbjerg.

 

Når det endelige regnskab gøres op tælles kun points, ikke sten og ender, hvilket betyder, at ved point lighed, skal der spilles yderligere en kamp om den enlige slutspils plads, der er på spil i Esbjerg.

Turnering afvikles med en indledende runde opdelt i en vest og en østdivision.

Divison Vest afvikles i Esbjerg den 25. og 26. november. De bedste hold kvalificerer sig til slutspil, som afvikles over tre weekender i foråret 2007.

Aarhus Curling Klub stiller med følgende hold:

Thorbjørn Jørgensen, Niels Kjeldsen, Ove Pedersen, Michael Jensen og Flemming Mortensen.

Deltagende hold og spilleplan

1 – Bent Kristoffersen, Esbjerg (Morten Thomsen, Erling Thomsen, Karsten Schmidt, Thomas Laursen)

2 – Jan Juul, Ålborg (Klaus Svindborg, Søren Søndergaard, Christian Böenche, Lasse Hedberg)

3 – Rune Poulsen, Odense (Jens Jakobsen, Mikkel Larsen, Frank Pedersen, Steffen Petersen)

4 – Thorbjørn Jørgensen, Århus (Niels Kjeldsen, Ove Pedersen, Michael Jensen, Flemming Mortensen)

 

Esbjerg

25.11.06

Bane

1

2

3

4

09.00

 

 

1 – 2

3 – 4 

 

 

 

Draw to tee

Draw to tee

14.00

4 - 2

1 - 3

 

 

18.00

 

 

4 – 1

2 - 3

26.11.06

09.00

2 - 1

4 - 3

 

 

13.00

 

 

3 – 2

1 - 4

17.00

3 - 1

2 - 4

 

 

 

 

Spillesystem 

Der spilles 2 x Round Robin.

Alle kampe i grundspillet afvikles over 8 ender. Alle kampe skal have en vinder, der spilles ekstra ende hvis kampen står lige efter ordinær spilletid.

Såfremt der er en klar vinder af grundspillet, er dette hold vinder af turneringen, og dermed kvalificeret til at deltage i DM 2007

Det hold der står først i programmet, har sidste sten, holdet spiller med mørke sten, og træner først.

 

Træning: Max 10 minutter, max 16 sten - 8 hver sin vej.

 

Ved pointlighed på en delt førsteplads efter grundspillet - mellem 2 hold, aftales der mellem de to hold, en finalekamp på en anden dato, aftalen stemmes af med formanden for Esbjerg CC. Finalekampen skal være over 10 ender, der trækkes lod om retten til sidste sten i finalen, i øvrigt gælder de samme regler for træning.

Ved pointlighed mellem 3 hold, rangeres holdene efter indbyrdes opgør (hvis dette ikke er nok, gælder ”draw to tee” som placering), derefter spilles de nødvendige Tiebreaks.

 

Umiddelbart efter første kamp, spilles der Draw to tee, gælder alle hold.

Draw to tee: Holdets fire spillere sætter én sten hver (må ikke være samme sten), alle sten måles (i cm.). Antallet af centimeter tælles sammen, det hold der har færrest centimeter, har vundet Draw to tee.

 

Tiebreak mellem tre hold: Holdene aftaler indbyrdes, hvornår kampene kan finde sted, dette aftales/stemmes af med formanden for Esbjerg CC.

Hvis der blandt holdene ikke kan opnås enighed om placeringen af disse kampe, påhviler det Turneringsudvalget at finde en passende dato for afvikling at TB + finale.

 

Spillesystem: De to bedst placerede hold (afgjort ved indbyrdes opgør eller resultat af ”draw to tee”), spiller den første tie breaker, vinderen af den kamp er i finalen, taberen spiller derefter mod det dårligst placerede hold (dårligst placeret hold efter grundspillet), vinderen af den kamp er hold nummer to i finalen. I tie breaks trækkes der lod om retten til sidste sten, holdet med sidste sten, træner først.

 

Finalen: Se ovenstående