Åbent hus

 

Index:

Index Presseklip

2014/2015

2013/2014

2012/2013

2011/2012

2010/2011

2009/2010

2008/2009

2007/2008

2006/2007

2005/2006

2004/2005

2003/2004

Presseklip fra 1998.

Presseklip Sæsonen 2004/2005

Den 17. ferbuar havde vi åbenthus for kørestolsbrugere i skøjtehallen. Arrangementet fik stor opbakning i pressen. Her er hvad Lokalavisen NORDÅRHUS skrev skrev den 23. februar 2005

Billede på forsiden:

Tekst inde i bladet:

Den 17. februar 2005 havde vi åbenthus for kørestolsbrugere i skøjtehallen. Arrangementet fik stor opbakning i pressen. Her er hvad Jyllandsposten Århus skrev dagen efter:

Den 17. februar havde vi åbenthus for kørestolsbrugere i skøjtehallen. Arrangementet fik stor opbakning i pressen. Her er hvad juornaliststuderende skrev dagen efter i Journalisthøjskolens blad. Nord Sprøjt

Unge i kørestol indtog curlingbaner

Endelig fik Århus curlingklub tiltrukket unge handicappede. De to hold, der eksisterer i Danmark er al for få, mener klubbens næstformand.

Af Dorthe Olsgaard

I går kom unge handicappede fra Egmont Højskole på besøg i Århus skøjtehal. Næstformanden for Århus curlingklub, Thorbjørn Jørgensen, har længe forsøgt at få handicappede til at komme og spille curling. Men indtil videre har han ikke haft held til at få lokket de unge århusianske kørestolsbrugere ud på isen. En af årsagerne til at det for første gang har været muligt at tiltrække kørestolsbrugere til curlingarrangementet, er, at det i år blev afholdt på en hverdagsaften. Normalt har klubben træning hver søndag aften, men der har det hidtil været svært at få tiltrukket kørestolsbrugerne.

Curling for begyndere

I går havde klubben lånt noget tid fra de andre idrætsgrene, der hører til i skøjtehallen. Idrætslærer, Lisa Schlage fra Egmont højskole havde set et opslag om arrangementet og foreslået det. Det resulterede i et flot fremmøde. Ud af de 40 fra højskolen, der var mødt op, var 8 af dem i kørestol. Resten var hjælpere eller unge med andre handicaps.

"Jeg har prøvet det før. I Gladsaxe skøjtehal," siger Jonas. Han er 20 år og spastiker. Lisa Sclager kommer over for at sikre sig, at det Jonas fortæller er sandt.

"Nu ikke noget med at opdigte noget, vel Jonas?" spørger hun. Men Jonas kommer fra Gladsaxe, så der er vist noget om det. Han ruller over til de andre, der med stor iver forsøger at sende de tunge curlingsten hen over isen.

Næstformand, Thorbjørn Jørgensen fortæller at curlingklubben vil tilbyde de handicappede gratis medlemskab resten af sæsonen for at få dem til at blive ved.

"Det er lidt ufatteligt, at der kun findes to hold for handicappede på landsplan," siger han.

Curling torsdag aften.

(til faktaboks): Curling

- I curling gælder det om at få curlingstenene tættest på "husets" centrum i den optegnede cirkel på isbanen. "Huset" er en rød ring der er omgivet af en hvid ring og yderst en blå ring. For at få point skal stenen ligge indenfor den blå ring

- Stenene der spilles med er fremstillet af poleret granit. En sten vejer ca. 20 kg . Stenens bund er hul som undersiden af en tallerken, således at det kun er en tynd kant den glider på.

- En kamp spilles over 8 eller 10 ender (omgange) og varer ca. 2½ time.

- Medspillerne må feje foran en sten på vej ned til målet. Hvis en sten rammes af kosten under fejningen, tages den ud af spillet. Der fejes for at få stenen til at bevæge sig i en mere lige og længere bane. Når kørestolsbrugere curler foregår det dog uden kosten. Simpelthen fordi det er umuligt for dem at køre og feje samtidig.

Sidst i november havde vi en journalist fra JyllandsPosten på besøg. Journalisten levede nedenstående artikel, som vi taksere til 5 gyldne kuglepenne. Artiklen blev offentliggjort den 28. december 2004:

Også lokalavisen Nordårhus havde et flot stykke i om arrangementet. det var den 15. december 2004:

Pressen fandt frem til os ved musikhuset den 5. december.

Aarhus Stifttidendes journalist og fotograf lavede et flot stykke arbejde for at finde ud af hvad det drejede sig om: 

MetroXpress havde misforstået et eller andet:

Også lokalavisen Nordårhus havde en flot foromtale af arrangementet. det var den 1. december 2004:

Den 26. november 2004 reklamerede City-foreningen om vores udendørs curling arrangement den 5. december, hvor Kenny Tordrup, Henrik Hansen, Mikael Quist og ikke mindst Trine Quist kom og gjorde en rigtig god reklame for curlingsporten, nedenstående blev uddelt i 110.000 eksemplarer:

Lokalavisen NordAarhus syntes klubbens deltagelse i DM-kvalifikationen var en ordentlig artikel værd den 17. november 2004:

Jysk/Fynske Mesterskaber gav en lille artikel i JP-Aarhus torsdag den 30. september 2004: